Stran: 1 [2] 3
  Tisk  
Autor Téma: Pozemek pro rodový statek  (Přečteno 14957 krát)
0 uživatelů a 4 Hostů prohlíží toto téma.
petr
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #15 kdy: Říjen 31, 2008, 12:18:34 pm »

Dobré by bylo,kdyby se našla třeba jen malá skupinka lidí sešla se o domluvila a potom jednala.Na setkáních by zájemci byli,ale většinou pak ten zájem opadne.Starosti dnešního světa tu naději zasunou někde dozadu a život jda dál.Je mi jasné že rozhodnout se o místě pro život není lehké a nic se nedá uspěchat.My s manželkou a s dětma jsme rozhodnutí začít sami,koupit třeba i větší pozemek a třeba se někdo přidá.Přeji též všem hodně zdaru.Ahoj!
Zaznamenáno
Michal S.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #16 kdy: Listopad 01, 2008, 09:57:55 am »

Zdravím všechny,
rád bych v budoucnu založil RS, mám (resp.snad zdědím) 4,5 ha pole, ale rád bych , kdyby do toho šel někdo se mnou. Moje pole je na vrcholu mírné terénní vlny. na sever je asi 400ha lesa, na východě státní půda po Němcích v užívání JZD (Sudety), na jih pole soukr. vlastníka (7,5 ha), pod tímto pole města Poličky asi 3ha a na východ ode mne pozemky 5 spoluvlastníků (10ha pole 5ha lesa v jednom celku). Trochu problém může být kravín pod polem města, ale jeto JZ svah, tak bych řek , že se svinstvo z kravína odplavuje dolů po svahu do vesnice Starý Svojanov. Zatím jsem nejednal s nikým o prodeji další půdy, ale kdyby měl někdo zájem, zkusil bych naťuknout souseda(7,5 ha). Jednání s 5 spoluvlastníky by bylo problematičtější. Ozvěte se. ;)
Mail: mchl.svo@seznam.cz
Zaznamenáno
rodovy-statek
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: Listopad 03, 2008, 05:18:20 pm »

Ahoj Michale
Tvá nabídka je sympatická (Svojanov je navíc hezké místo), ale podle toho jak to prezentuješ, jsi ještě hodně daleko od svého snu....
Pozemek zdědíš,z čehož by šlo usuzovat na dlouhé časové období, než budeš vlastník, ale možná je to jinak.
Nepíšeš jak daleko je pozemek od obce, jak to vypadá s územním plánem, protože lidi na pozemku potřebují taky bydlet, jak jsi na tom ve vztahu k obci a zastupitelstvem, atd.....
Nicméně bych se do jednání s majiteli sousedních pozemků pustil (se všemi), zvlášť pokud jsi místní nebo odtud pochází rodina. /tzn. že místní by mohli být vstřícnější než k "cizákům"..../ V okolí (jak píšeš)je dalších 25 hektarů, takže už bys mohl pozvat i další, abys nebyl sám. Na 4,5h se vejdou statky dva až tři, já si tuto rozlohu umím představit jako statek jeden....
Ten první krok bývá nejtěžší, ale když se povede, už to jde mnohem líp.
Hodně zdaru a dej vědět!
Zaznamenáno
Michal S.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #18 kdy: Listopad 04, 2008, 09:39:32 pm »

Přiznávám, že jsem od svého snu daleko, ale momentálně pouze tím, že mám 2malé děti a ženu, která této myšlence příliš nakloněná není. (Zatím podnikám první kroky v duchu permakultury na 2 zahrádkách u domku , kde bydlím (3 km od pozemku, moje rodina žije v kraji asi 500 let)). Ale svých 4,5 ha mám jistých po domluvě s otcem, takže, kdyby mě "ruplo v hlavě", tak do toho můžu jít hned, ale nechcu nic lámat přes koleno. Zrušit nájem u ZD můžu kdykoli a nejpozděj do 10 let to udělám. Svoje představy co s pozemkem dělat mám myslím v hlavě srovnané. Jsem lesník a myslím, že vztah k půdě mám.Bohužel musím chodit jako většina do normální práce. Jen jsem si řikal, že ve víc lidech bych mohl začít dřív a šlo by tosnad lépe kolem toho dělat. Sousední vlastníci, o kterých jsem psal mě osobně znají, právě proto nejednám o další event. koupi, zbytečný je předčasně plašit, jedná se o dost pozemků. Začal bych s nimi jednat, kdyby snad někdo měl zájem se mnou do toho jít.  Je možné, že by nikdo nic neprodal (neříkám nikde, že pozemky na prodej jsou) ani nevím, kolik by zato mohli chtít a ani nevím, jak solventní by event.kupci byli.
Stručně:Myslel jsem to takhle: někdo se přijede podívat, řekne ano tady bych založil RS, já se zeptám sousedů prodáte a za kolik?
Soused řekne neprodám, tím pádem spadne klec a bohužel končíme.
Nebo řekne prodal bych a jednáme dál.

Co se úz.plánu týče je to orná půda a co mám informace nemá se tam nic stavět. Základnová stanice mob. operátora tam nestojí(to by mi taky vadilo), a snad ani nebude ( i když v tomhle si nikdo není dlouhodobě jistý). Pozemky jsou od obce asi 200m. :)
Zaznamenáno
barbar
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #19 kdy: Leden 09, 2009, 08:54:31 am »

Ahoj,
hledáme pozemek ideálně s nějakou chajdou kolem Brna. Nehnízdíte už tady někdo? Nebo nehledáte?
Ozvěte se, ať se potkáme :)    Víc hlav víc ví...
Barbar
dakasal@centrum.cz
Zaznamenáno
romanS
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #20 kdy: Leden 28, 2009, 08:18:16 pm »

Kolem Brna to znám dooooooooooooost dobře.
Pokud nejni člověk multimilionář, tak tady pozemek /bavíme se o hektarech/ na pěkným místě se vším všudy koupit nemůže.
Realita.
Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #21 kdy: Duben 29, 2009, 10:38:19 am »

Našla jsem tento inzerát-třeba by se tato informace někomu mohla hodit. Možná vhodný i na rodový statek....

http://www.hyperreality.cz/491021-pole- ... ci-ponikev

Magda
Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #22 kdy: Duben 29, 2009, 10:40:38 am »

Jinak asi by nebyl moc zájem o založení rodového statku v Modřicích u Brna, že? tam moc přírody není....máme problémy s dalšími 2 vlastníky-my vlastníme 4/6 jak starého rodinného domu, tak i ovocného sadu (naše část sadu je 1,4ha)+ možná by sad odprodali i ti ostatní 2 vlastníci --sad vlastním já se sestrou, která se o sad nechce určitě starat. Ale já ano....tak kdybysme dali hlavy dohromady s někým jiným---třeba by z toho něco mohlo být. Škoda jen že máme ty problémy s těmi ostatními vlastníky. jinak by myslím nebyl problém...poradí někdo? Ovocný sad byl meruňkový-teď jsme na to léta nesáhli-a ráda bych sad obnovila-například by šlo i začít s pěstováním starých odrůd....Kdyby měl někdo nějaký nápad....třeba by to šlo vyřešit....

Qvitko
Zaznamenáno
giorgino
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #23 kdy: Květen 04, 2009, 11:12:33 am »

35 Kč/m2. Smiley  pozemek se normálně prodává za 1500+ Kč/m2. ale taky jsem jednou viděl inzerát, kde snad na jednom z nejlepších míst v Libereckém kraji, kde je super příroda a vzduch, se nabízela parcela o výměře x ha za necelý milión, inzerát starý 5 let snad, ale prodejná pouze v případě, že si potenciální zájemce tam bude chovat dobytek nebo to bude mít pro zemědělské účely. hned vedle toho byl pidi pozemek s ani ne 10 a za 4 melouny.
tjn, když si nějaká tlupa lidí pořídí takovej velkej pozemek nejen na bydlení, ale i na zemědělství, tak to je o něčem jiném. Smiley
Zaznamenáno
Elena
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #24 kdy: Květen 04, 2009, 11:58:12 am »

Louky se dají pořídit mnohem levněji.
Zaznamenáno
Májinek
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #25 kdy: Červen 04, 2009, 02:08:13 am »

Našla jsem tento inzerát-třeba by se tato informace někomu mohla hodit. Možná vhodný i na rodový statek....

http://www.hyperreality.cz/491021-pole- ... ci-ponikev

Magda

Tak tohle mě dostalo.Jednoznačny znamení.Bydlím u Konice a můj přítel je dědicem domu s pozemkem v Ponikvi.Mluvil o tom,že aby to mohl prodat,potřeboval by tam nějakou dobu bydlet a zrekonstruovat to.Samozřejmě mě napadlo udělat z toho rodový statek,ale on moje nadšení pro takový styl života nesdílí a mám pocit,že sama toho moc nezmůžu.Ted musím přemýšlet co mi to má říct...každopádně je to síla.
Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #26 kdy: Červen 08, 2009, 11:59:25 am »

a máme tu další inzerát:
http://www.inzerce4u.cz/detail.php?id=12785
Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #27 kdy: Červen 09, 2009, 01:59:15 pm »

Myslím, že tato myšlenka již tady byla zmíněna----kdyby se třeba 3 rodiny rozhodli koupit nějaké zemědělské stavení-rozdělili by si toto stavení na díly-a každý by koupil tedy jen část-a společně by to zrekonstruovali........nemusela by to bý tudíž veliká investice----
Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #28 kdy: Červen 10, 2009, 10:56:34 am »

Krásný den,
na stránkách www.ospraminek.estranky.cz  jsem se pokusila zpracovat své myšlenky, nápady, jak obnovit bývalý lázeňský areál Velká Roudka u Velkých Opatovic. Hledám proto lidi, kteří by v této mé myšlence viděli naději a kteří by chtěli od počátku stát u jeho zrodu. Chtěla bych nechat vypracovat profesionální projekt, aby se dalo žádat o dotace a granty, ale k tomu potřebuji další nadšence, abychom mohli založit třeba občanské sdružení.
Můžou vzniknout první ekologické lázně u nás? co myslíte?
Magda
« Poslední změna: Červen 29, 2009, 03:14:26 pm od Qvitko » Zaznamenáno
Qvitko
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #29 kdy: Červenec 01, 2009, 11:39:02 am »

http://vesnicka.ekostep.cz/
Hledají zájemce i vhodný pozemek pro stavbu.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení