Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Srnci, divočáci  (Přečteno 1919 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Newbie

66940519
Zobrazit profil WWW Email
« kdy: Květen 20, 2009, 09:31:31 am »

I když máme zahradu v malém městečku, tak srnci jsou tak ochočení, že nemaji problém drze sežrat veškerou úrodu - hlavně kedlubny jim chutnají.
Včera jsme zasadili předpěstované sazeničky, ale minulý rok nám je do týdne okousali.

Máte nějaké tipy proti srncům?

Jasně, že oplotit to celé je částečně řešení. Častečně píšu, protože už jsem slyšel mnoho historek o tom jak srnec nemá problém přeskočit hodně vysoké ploty.

Co třeba strašák, funguje to opravdu? A jak je potřeba strašáka nachystat, tam jsou asi nejdůležitější různé třpitky, ne?

Pak jsem ještě slyšel natáhnout si kolem zahrady elektrický drátek napojený na 12V baterii, máte s tím zkušenosti?
Zaznamenáno
Villona
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: Květen 20, 2009, 02:58:11 pm »

Já bych pořídila psa :-) My bydlíme u lesa, plot máme děravý až hanba, ale srci se nám vyhýbají obloukem :-) a ještě máme nejlepšího kámoše na světě - samé klady a pozitiva :-)
Zaznamenáno
neon
Administrator
Newbie

66940519
« Odpověď #2 kdy: Květen 20, 2009, 05:47:56 pm »

Dekuju za radu, ale pes by behal po ulici a asi by ho casem neco srazilo.. uz tady beha nekolik psu od sousedu takhle.. naucili se vyhybat autum, ten nas pred 10ti lety to dotahl do 12ti let. Ale vubec se mi nelibi mit takhle psa, kdyz neni pozemek nijak oploceny a pes si beha skoro po celem meste Smiley
Zaznamenáno
Elena
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: Květen 21, 2009, 04:09:54 pm »

Pak můžeš zajít do zoo a požádat je o lví hovínka Smiley ,na divočáky platí lidské vlasy v punčoše kolem pozemku. Každopádně plot pomůže...
Zaznamenáno
neon
Administrator
Newbie

66940519
« Odpověď #4 kdy: Květen 28, 2009, 01:41:35 pm »

Ted jsem videl v Pruhonickem parku v botanicke zahrade jeste jednu sikovnou vaiantu a zatim nejlepsi co by mohla fungovat, pokud nemame dobre oplocenou zahradu.

Skoda ze jsem to nevyfotil, ale bylo to jednoduche. Zastrkane rovne tycky do zeme, napr. 50-100 cm od sebe, rovnomerne.. no a konce tech tycek byly propojene provazkama, samozrejme ne kazda tycka s kazdou, ale tak nejak podle uvazeni.. a doprostred na ty provazky byly povesene nejake blistici chrastici kousky Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení