Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Otázky při hledání pozemku pro RS  (Přečteno 2182 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Jenik
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« kdy: Říjen 11, 2008, 02:45:40 pm »

Dobrý den,

Zdravím fórum Rodové statky. Chystám se kupovat pozemek pro RS a rozmýšlím se nad několika možnostmi. Při tom jsem narazil na (mimo spousty dalších) tyto tři otázky:

1) Nevíte, jaký vliv může mít vysílač T-mobile, nebo jiných mobilních operátorů v případě, že bych měl pozemek blízko (200,300m)? Má vliv, kdyby byl za horizontem? Jak je to případně s vedením vysokého napětí (ty menší sloupy)?

2) Mohli byste poradit, jestli je nějaké riziko znečištění spodní vody na pozemku který je na středním svahu sice asi 100m stranou ale asi 170m pod malým ďolíkem kam "pořádkumilovní" vesničani v minulých dobách odhazovali harampádí? (Teď tam jsou vidět leda tak střepy, nějaké rezavé plechovky, různé plastové láhve, různé harampádí, ale kdo ví co je pod tím). Pozemek je v Chko, tak by tam snad nemusely být nějaké extra sajrajty, ale nerad bych koupil pozemek (louku), vykopal studnu a pak zjistil, že voda bude kvůli tomu závadná.
3) Jak velký vliv má svažitost pozemku a orientace na světovou stranu na práci a produkci. Jde případně nějak vhodně kompenzovat třeba mírný svah na sever?

ps.: nikde se tu moc nepíšou tipy od hledačů, nebo budovatelů RS...Jak třeba nejlépe (a nejlaciněji) postupovat při hledání vody na možném pozemku.

Díky za odpovědi

*

Jeník

Jenik

* Soukromá zpráva
Zaznamenáno
Martina B.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: Listopad 25, 2008, 08:02:54 am »

Ahoj Jeníku,
moc toho nevím, jen snad, že většina dnešních studen je nevyhovujících, ale jsou to studny mělké, většinou kopané z dávnějších dob.
Naopak na našem území prakticky není nikde problém najít pitnou vodu. V CHKO jsou ale potřeba nějaká zvláštní povolení, myslím, že je nemá každý hydrogeolog.
Nejlepší je asi si nějakého hydrogeologa najít a získat informace od něj, je-li znalý místní geologie, je schopný odhadnout, jak to s tou vodou na konkrétním místě bude. Hodně záleží na podloží a to se jen tak z hlavy neodhadne.
Měj se hezky
Martina
Zaznamenáno
Jenik
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: Listopad 30, 2008, 09:05:44 pm »

Ahoj,

diky za odpoved. Napsal jsem odbornikovi na jednom serveru (geologie.cz?) a ochotne mi odpovedeli. A co ostatni temata? Hodne jsem na netu zjistoval jak je to s elektrosmogem a tak. Myslel jsem ze se tu objevi postrehy dalsich lidicek, ale zatim je to velice skromne, podobne jako na Anastasia.cz.

*
Zaznamenáno
rodovy-statek
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 01, 2008, 06:02:23 pm »

Jeníku, dejme tomu čas.
Navíc jaký si to uděláme....
Někdy i jedna dobrá rada pomůže a pak to má smysl.
Hodně zdaru
VŠEM
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení